Du er her: Hjem > Arkiv > Ældre forsider

Ældre forsider

Så blev det november og vintertid. Morgenmørket hilser os søvnigt, og skumringen kommer så hurtigt, at man knap nok når at vågne, før dynerne kalder igen. 😴
På denne her tid af året er det næsten OK med mørket. Efter en uendelig lang, varm og solrig sommer er der også en vis ro i at trække sig inden døre og tænde lys.

Men om et par måneder har vi fået nok. Så længes vi bare efter at vinteren skal være ovre, og at lyset og livet igen skubber mørket tilbage. 
Og så er det jo virkelig heldigt, at det er lige på det tidspunkt - nemlig 1.februar - at lysparaden Vandring fra Vinter til Vår finder sted. 😊

 

Som I ved, er vi allerede i fuld gang med forberedelserne. Vores gigantdukker er næsten færdige, og vil du se skrækkelige og frygtindgydende Kong Vinter i fuld figur, så kig ned forbi lysfesten på Frederiksøen d.2 december. Der får han lov til at få sit hoved på og gå en tur.
Se mere om lysfesten her:https://www.facebook.com/events/1485315231564862/

Vores danseworkshop er også i fuld gang, og vi skulle hilse fra Sofie fra sArt Danseteater, der underviser, og sige, at det går supergodt, så vi glæder os virkelig til at se resultatet.

Den næste åbne workshop er et kostumeværksted lørdag d.10.november fra kl.12-16, hvor man kan lave lyskostumer til paraden. Det foregår i værkstedet i Svendborg Forsamlingshus, og det er åbent for alle. Man behøver ikke melde sig til og der er kyndige syfolk til stede, der kan give en hånd. Mai-Britt Schultz har lavet nogle fine skitser til kostumer, som er nemme at lave og som man kan have på ovenpå sit vintertøj, for paraden kan jo godt blive en kold og våd omgang, men der findes som bekendt ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning ❄️☃️
Se mere om kostumeværkstedet her: https://www.facebook.com/events/340984553314054/

OBS. Al deltagelse er på eget ansvar .

Den 16.november kl.16-17 på biblioteket er der en skøn mulighed for at forholde sig til mørket, og hvordan man kan bruge overgangen mellem dag og nat. Alaya Riefenstahl hjælper børn og voksne – gerne også bedsteforældre – med et genopdage skumringstimen.
Det er et arrangement biblioteket står for, og du kan læse mere om det her:
https://svendborgbibliotek.dk/events/moerkningskit 
🌠🌞🌙

 

Så har vi besluttet at lave en plakatkonkurrence. Vi har en drøm om, at paraden – både denne og måske de følgende - skal sætte sig et grafisk spor, og derfor vil vi gerne have en særlig og flot plakat, der kan lyse op i vintermørket, og som fremover kan være med til at genkalde gode minder.
Vi er ret sikre på, at der sidder dygtige folk, som kunne have lyst til at være med, og vi GLÆDER os til at se spændende, sjove, smukke, poetiske, vilde forslag. ;-) 
Præmiesummen er 5000,- til den plakat, vi vælger, og vil du være med, skal du aflevere senest d.22.november enten digitalt til sydfynskulturforening@gmail.dk eller foretrækker du at aflevere originalen tager SAK, Vestergade 27-31, 5700 Svendborg imod. 
Se meget mere om plakatkonkurrencen her:
http://www.sydfynskulturforening.dk/?PLAKATKONKURRENCE

Som noget nyt er vi begyndt at skabe kontakt til andre rundt om i landet, der leger med de samme tanker som os. I Sorø har de fejret lysfest ved Kyndelmisse i mange år, og i Næstved går der en flok folk rundt, der er vilde med kæmpemasker og gigantdukker.

Vi forsøger i øjeblikket af få initiativmager fra Sorø, Sanne Lohmann, til at komme et smut til Svendborg for fortælle om de erfaringer, de har. Hold øje med facebook, hvor vi selvfølgelig lægger et opslag op, hvis det lykkes. 
Se flotte billeder fra Sorø her: www.kyndelmisse.dk

I Næstved er de flinke folk i fuld gang med at bygge den fjerde gigantdukke til vores lysparade. De deltager i paraden med en hel flok, og vi glæder os rigtig meget til at se deres dukker og masker.

Men vi har jo også nogle helt fantastiske samarbejdspartnere her i området. Musikskolen og Peder Most Garden er i fuld gang med at forberede musikken til paraden - det bliver BIG!!
Og biblioteket hjælper os med grafik og tryk og laver workshops, både åbne, hvor alle kan komme og nogle, der er henvendt til børnehaver. 
Der er også flere skoler, der har meldt ind, at de er med til paraden, og vi håber, at Svendborg Event vil hjælpe os med praktiske opgaver ligesom sidste gang.

Mange har meldt sig som paradepartnere. Det er vi virkelig glade for – det bliver SÅ sjovt at være flere om opgaven – og så er der jo fest i Svendborg Forsamlingshus bagefter, for dem, der er med som partnere 
Vi kunne i øvrigt godt bruge et par stykker, der har lyst til at forberede festen – man kan sagtens nå også at være med i paraden! Så har du en festarrangør i maven, skal du endelig sende os en mail på sydfynskulturforening@gmail.com

Økonomien halter stadig lidt bagefter, men vi har endnu et par ansøgninger ude, og vi krydser fingre for, at vi får de sidste donationer i hus, så vi kan folde paradeforberedelserne HELT ud efter jul.

Glade paradehilsner

fra

Sydfyns Kulturforening

 

Nyhedsbrev Sydfyns Kulturforening ultimo september 2018 

Kære alle.
Som sikkert flere af jer har bemærket, er der blevet arbejdet hårdt for at få gigantdukkerne færdige. Vi er ikke helt i mål, men det nærmer sig. :-)J
Her er en lille video om deres foreløbig sidste rejse, før de bevæger sig op gennem byen d.1.februar 2019 for at gå med i paraden.
 https://vimeo.com/291098299 

Men vi behøver heldigvis ikke at vente så længe, før vi ser dansende dukker i gaden. 
Sydfyns Kulturforening får besøg af ”KOSMOS”, en smuk og poetisk forestilling af Maria Lexa om Jorden, der dels foregår i Gerritsgade og dels udspiller sig i Svendborg Forsamlingshus. Det foregår alt sammen lørdag d.29.september. Kl.13 i Gerritsgade og kl.14 i Svendborg Forsamlingshuset, Lundevej 2. 
Der er gratis adgang og det er for alle aldre. Se mere her:
https://www.facebook.com/events/262178241079306/

Sidste gang, vi lavede parade, var vi en ganske lille gruppe, der stod for forberedelse, afvikling og oprydning – det var sjovt og ALT for hårdt, men vi vidste ikke bedre J
Det gør vi nu og vi leder derfor efter folk, der ligesom os synes det er spændende og sjovt at være med til at få så stor en begivenhed til at ske. Vil du vide mere – og måske oven i købet overveje at gå ind som Paradepartner, så kan du se meget mere her:
http://www.sydfynskulturforening.dk/?Lysparade_1.februar_2019___Paradepartnere 

Vi har et fantastisk samarbejde med Svendborg Bibliotek, og de lægger rammer til vores næste åbne info-møde d.8 oktober kl.19. Så kom endelig og hør om vores workshops og spørg, hvis der er noget, der er uklart. Her kan du også møde de kontaktpersoner, der står for kommunikationen med Paradepartnerne, hvis du har lyst til at melde dig eller bare gerne vil vide noget mere.
Se mere om infomødet her: https://www.facebook.com/events/266747943963946/ 

Vi har fået samlet en rigtig flot buket af work-shops, der leder frem mod paraden. Der er noget for enhver: korte kurser, lange kurser, dans, sang, musik, gøgleri, kostumesyning, lav dit eget mørkningskit eller byg en flot lysfigur/lanterne. 
Du kan se meget mere om de enkelte workshops her:
http://www.sydfynskulturforening.dk/?Lysparade_1.februar_2019___Workshops

Siden sidst har vi fået 25.000,- fra Nordeas ”lille” fond. Det er vi utrolig glade for, og vi krydser fingre for at de sidste ansøgninger, vi har ude, også får et positivt udfald, for så er vi ved at være i hus med økonomien. I foreningen vil vi meget gerne kunne betale de kunstnere, der står som undervisere og work-shop ledere en ordentlig løn, for vi ved jo hvor mange timer/dage og år, der har brugt på at mestre deres felt.

Som I kan høre er paraden på sporet og vi kan næsten ikke vente til 1.februar. Det bliver en enestående flot og bevægende oplevelse – men jo ikke uden alle jer, der har lyst til at deltage og støtte op om idéen J
De bedste hilsner
Sydfyns Kulturforening

 

Nyhedsbrev lysparade ultimo august 2018 

Men Kong Vinter træder frem 
Kulde sne og slud …
Mens der stadig er varme nok i solen til at dukkebyggerne har kunnet nyde maden i det fri, vokser gigantdukkerne til februars lysparade frem i Rundbuehallen på Frederiksøen.

I løbet af den sidste uge er Kong Vinter, Den Hovedløse Bejler og Den Kæmpestore Puppe blevet bygget af en flok entusiastiske folk i alle aldre under kyndig ledelse af Hervé Christianini.

Hervé har taget sin store erfaring fra gadeparader og gigantdukkeforestillinger i Sydeuropa med herop til det kolde nord, og han har med sikker hånd ført både rutinerede og ikke-så-rutinerede dukkebyggere med gennem processen. Mange nysgerrige har lagt vejen forbi Rundbuehallen, kigget, spurgt og nogle har også benyttet muligheden til at springe på projektet. Det var været dejligt, at der har været så stor interesse for work-shoppen og herligt at lære så mange nye folk at kende.
Vi er stadig ikke helt i mål med arbejdet, men vi har heldigvis også nogle dage i september, hvor vi kan få færdiggjort de sælsomme skabninger.

Til Lysparaden har vi inviteret flere med som samarbejdspartnere. Jo flere vi er, der tager fat, jo flottere og vildere bliver det.

Biblioteket v. Børnekulturkonsulent Lis Vestergaard Mikkelsen er i øvrigt i fuld gang med at lave en flot udstilling om ”Fortællinger om Havet”, så hvis du gerne vil opleve eller genopleve den magiske fredag eftermiddag i september sidste år, så kig endelig forbi Hovedbiblioteket. Fra d.3.september er der masser af billeder, kostumer og gode historier. En del af udstillingen bliver også sendt ud i filialerne, så der er flere muligheder for at se billederne.
Lis, Kulturforeningen og Svendborg Forsamlingshus har også gode work-shops i støbeskeen – det kommer I til at høre meget mere om, når vi kommer længere ind i efteråret.

 

Musikskolen og Peder Most Garden, som vi også arbejdede sammen med sidste gang, har store planer om hvordan musikken skal indgå i denne parade. Heldigvis har Kulturregion Fyn bevilget 100.000,- til paradens musikdel, så der er allerede fuld gang i noder og rytmer - og Ulrich Klostergaard er gået i tænkeboks for at udvikle et arrangement til Folkekoret J
Også Baggårdteatret er trådt til og har givet os værkstedsplads og materialer til at bygge en af de vogne, vi skal bruge til gigantdukkerne – mange tak til Baggårdteatret!

Kommunen bakker også op. De har givet os 50.000,- fra De Frie Kulturmidler
SEAF har givet 20.000,-
Halberg har også givet os 20.000,-

Advokat Fyn har givet os 7500,-

Marius Pedersen har givet os 5000,-

Og CW-arkitekterne har givet os 500,-
Vi har stadig en del ansøgninger ude, for vi er ikke helt i mål med budgettet, så vi tager med taknemmelighed imod ethvert beløb. Har du lyst til at støtte os økonomisk , skal du være velkommen til at bruge vores mobilepaynr. 28785 – skriv ”gave” i kommentarfeltet – det gør kasséren glad :-D

 

 

 Nyhedsbrev Lysparade primo august

SVÆRT AT TRO LIGE NU … MEN OM ET HALVT ÅR ER DET KOLDT OG MØRKT, OG VI LÆNGES EFTER LYSET 
Men så er det jo godt, at Sydfyns Kulturforening til den tid fejrer længslen efter sol og forår med en lysparade gennem Svendborgs gader. Paraden finder sted d.1.februar 2019 kl.17-20, og du er inviteret! ❤️
Har du lyst til at høre om tankerne bag paraden, de mange workshops og hvordan du kan være med, så kom til Parademøde i SVENDBORG FORSAMLINGSHUS, 16.AUGUST KL.19-21
Tag endelig familie og venner med, for Paraden er jo noget, vi laver sammen 🤗🎶🎉

Så er der mulighed for at tilmelde sig gigantdukkeworkshoppen, hvor der skal bygges 3 nye gigantdukker til lysparden 1.februar.
Interesseret?

Så gå ind her: 

http://sydfynskulturforening.dk/?Lysparade_%22Kyndelmisse_-_Vandring_fra_Vinter_til_V%C3%A5r%22

 

Nyhedsbrev 1 Lysparade

KYNDELMISSE - VANDRING FRA VINTER TIL VÅR
Kæmpemarionetter. Gigantdukker. Paredevogne. Musik fra åbne vinduer. Bymidten i mørke. Lanterner af alle slags. Ildshow. Dans og masker. Larm og latter. Stilhed og sang. Årets rundkreds. Vandring fra Vinter til Vår.

GLÆD JER! :-)
Sydfyns Kulturforening er i fuld gang med forberedelserne til Lysparaden ”Kyndelmisse – Vandring fra Vinter til Vår” fredag d.1.februar 2019.

NYE MEDSKABERE
Vi har netop holdt møde med en herlig gruppe af folk, der indgår i paraden som medskabere. Vores dukketeam - nu under kunstnerisk ledelse af Hervé Cristianini, en erfaren fransk dukkemager-og fører – er ved at være på plads. Gruppen, der arbejder med økonomi, presse, tilladelser o.l. er der også en del navne på, så vi er meget optimistiske.

VI HAR FANTASTISKE SAMARBEJDSPARTNERE.
Musikskolen og Peder Most Garden er gået sammen om at søge penge til en komponist, der skal skrive et tematisk værk til paraden. De to musikinstitutioner indstuderer og indspiller og spiller live til paraden ud gennem åbne vinduer fra lejligheder og forretninger undervejs.
Biblioteket er med og laver spændende workshops, scenekunstlinjen fra Oure Skolerne stiller op med nyskabende site-specific performance. sArt Danseteater inviterer til Borgerdans. Der bliver mulighed for at bygge rumstérstænger og lære at bruge dem. Vi får besøg af folk fra Næstved, der ved, hvordan man lyssætter kostumer, så vi håber, at nogen har lyst til at producere flotte dragter med lys i. Vi tager ud på skoler og underviser elever og lærere i at bygge lanterner, og vi laver også åbne lanterneworkshops, hvor man kan skabe sine egne lysende figurer i pil og papir.

STORMØDE
Torsdag d.16. august kl. 19 inviterer vi til Stormøde, hvor vi vil fortælle meget mere. ( sted kommer senere)
Her forventer vi, at vi har en plan klar med de forskellige work-shops, som man kan melde sig til . På mødet tager vi naturligvis også rigtig gerne imod gode idéer og selvbyggerinitiativer. Så mød endelig op, hvis du kunne tænke dig at deltage i paraden eller hjælpe med organisationen omkring den.

Og kan du ikke d.16.august, så kommer der helt sikkert flere muligheder. ;-)

Hold øje med #sydfynskulturforening – der kommer løbende nyheder.

Billederne er et par af Hervé Cristianinis modeller til paraden. De er begge omkring 5 m høje :-)

Sydfyns kulturforenings billede.
Sydfyns kulturforenings billede.
 
 

 

 

KYNDELMISSE - vandring fra vinter til vår
Så er vi gået i gang med vores næste parade - og du kan godt glæde dig!
Det bliver en lysparade, der d.1.feb. 2019 vil slynge sig gennem Svendborgs Midtby. Sæt hak i kalenderen og begynd allerede nu at overveje hvilke af vores workshops, du kunne tænke dig at deltage i :-)

Vi lever jo i et land med 4 årstider, og ideen bag denne parade er netop at sætte fokus på en af de overgange, vi alle sammen er utroligt opmærksomme på:  overgangen mellem vinterens mørke tid og forårets lysende komme. Sammen vil vi midt i vinterens mørke gennemføre en magisk skumringsvandring, der fejrer længslen efter lyset. Udnytte spændingen mellem dag og nat, mellem vinter og vår med fokus på energien, der svinder og kommer.

Dagen efter paraden er 2.februar, kendt som "Kyndelmisse" - lysmesse, der traditionelt er vinterhalvårets midtpunkt og et vendepunkt frem mod lysere tider.

Forberedelserne er gået i gang, og vi er allerede i fin dialog med flere samarbejdspartnerne - både nye og mange af dem fra sidste gang, såvel fra det musikalske som fra teater- og performance-området.

Allerede i september 2018 inviterer vi til de første workshops, for vi skal have bygget 3-4 nye gigantdukker. Vi skal også lave forskellige typer af lanterner, lære at lave ildshow, gå på stylter og bygge rumsterstænger. 
Der bliver også åbne kurser i Mumming - en munter engelsk forlketeatertradition om kampen mellem Vinter og Vår, der bliver mulighed for at bygge kæmpemasker på biblioteket.  Vi håber også at få sArt Danseteater til at lave Borgerdans med mennesker i alle aldre. 
Og Musikskolen og Peder Most Garden har meldt ind med et fantastisk musikalsk projekt omkring denne parade - det kan KUN blive godt!
Det bliver et herligt efterår - og en VILD parade! :-)

 


Submenu

Tak for støtten fra Fynske Bank !

støtter os bl.a. med materiel.

Vores logo er tegnet af Mai-Britt Schultz og kreeret af Graflab

Samarbejdspartnere:

sART danseteater, Peder Most Garden, 
B&U teatret, 
Svbg. Musikskole, Svbg. Bibliotek,
Svbg. Forsamlingshus.
Vor Frue Kirke.
Sangcenter Sydfyn
Oure Skolerne


Vi er støttet af:
Blomster på Strøget

Konnerup Chokolade

Svendborg Event

Lolks frugtplantage (æblemost)

Svendborg Event

 

Svendborgs byvåben

 ,


 

 

Tak for støtten fra Fynske Bank !

støtter os bl.a. med materiel.

Vores logo er tegnet af Mai-Britt Schultz og kreeret af Graflab

Samarbejdspartnere:

sART danseteater, Peder Most Garden, 
B&U teatret, 
Svbg. Musikskole, Svbg. Bibliotek,
Svbg. Forsamlingshus.
Vor Frue Kirke.
Sangcenter Sydfyn
Oure Skolerne


Vi er støttet af:
Blomster på Strøget

Konnerup Chokolade

Svendborg Event

Lolks frugtplantage (æblemost)

Svendborg Event

 

Svendborgs byvåben

 ,